Handling

 

Vi befinder os i 1959 i en mindre by i Amerika, hvor rock and roll feberen raser og varsler, at der er nye tider på vej. Det er ikke kun musikken, der er ny og anderledes for de unge; både hår, tøj, mad, holdninger og værdier er under forandring. Nye begreber som ‘generationskløft’ opstår som symbol på, at man pludselig oplever, at der er forskel på de unges og forældrenes ønsker til livet.

Historien bliver fortalt af den lokale radiovært, der mener, at denne historie må og skal ud til alle hans lyttere, så noget lignende ikke kan ske igen.

De unge samles på det lokale ungdomssted Rickie´s Rock and Roll Café, hvor det lokale rockorkester Johnny Bravo and The Starwalkers spiller hver weekend. Handlingen foregår i og omkring caféen, hvor vi følger flere sidehistorier om de unge fra 50 ´ernes Amerika. F.eks. følger vi Marcus´dilemma ved at skulle overtage farens mafiavirksomhed. Den rige Susan, der forelsker sig i en almindelig tjener, Jimmy. Maggie og de unge sypigers kamp for bedre løn og vilkår. Junes forhold til sin alkoholiserede mor. Og sidst men ikke mindst alle de hemmeligheder og løgne, der røbes undervejs i stykket.

Det vidste du ikke om “Hemmeligheder og Løgne”

  • Forestillingen er inspireret af musicalen ”Blodbrødre”, som holdet bag rockmusicalen havde set på Odense Teater året før. Blodbrødre handler om et sæt tvillingedrenge, der deles ved fødslen.
  • Bamsemartin var ikke med på scenen det år, da hans hoved og krop var blevet skilt ad og hovedet var blevet væk. Det blev siden hen fundet under radioværtens bord. Han skulle egentligt have siddet på pigeværelset i en sofa.
  • 2002 var det sidste år med Ulrich Skøtt som musiklærer og komponist.
  • Hemmeligheder og Løgne er den rockmusical med suverænt flest sange med.
  • Udover de nye rockmusicalsange, rummede dette års forestilling en lang række numre fra 1950’erne som fx ”Jailhouse Rock” og ”Lollipop”.
  • Det var den første forestilling, hvor Jesper Nielsen kom med som instruktør.
  • Titlen blev fundet efter en afstemning, der endte 3-2. Det andet forslag var “Vejen Hjem”.
  • Temaet for afslutningsfesten var Asien. Vandrediskokuglen blev vundet af Martin Lucas som løse ris.
  • En af rekvisitterne dette år var en 250 kg tung telefonboks fra 50’erne, venligt udlånt af TeleDanmark.
  • Dette var det sidste år, hvor en af de medvirkende selv skrev en sang, der ikke stod i manuskriptet. Det var, som året før, Morten Lundemann, der i år skrev Lundemanns Roll.

Anmeldelser og artikler

anmeldelse 4

Se forestillingen

Videoklip