I alle årene er opskriften bag rockmusicalen den samme.

Ingen auditions

Der er 42 pladser i Rockmusicalen som fordeles efter først-til-mølle-princippet. Mange unge er ikke gode i en audition og har brug for tid og tryghed til at udvikle deres talent. Dem ville man sortere fra ved en audition og det vil vi ikke.

Roller til alle

I Rockmusicalen er der ikke stjerner og vandbærere. Der er 42 roller med replikker. Ikke alle roller er lige store, men alle har deres moment i rampelyset.

Vi udstiller ingen

Vi bestræber os på aldrig at udstille de unge. Man får ikke en sangrolle, hvis man ikke kan bære det. Alle skal opleve deres medvirken i rockmusicalen som en succes.

Nyt hvert år

Som den eneste ungdomsskole i Danmark laver vi hvert år en spritny musical. De første tre år brugte vi kopimusik. I 1994 var det 50/50 men siden 1995 har vi hvert år skrevet mellem 10 og 20 nye sange til musicalen hvert år. Nogle gange bygger vi på et litterært forlæg, andre gange henter vi inspiration i populære film, men det er altid nyt og tilpasset vores unge.

Intet manuskript

Vi skriver hvert år et treatment, men ikke et færdigt manuskript, til rockmusicalen. Det gør vi for at give de unge mulighed for at påvirke deres karakterer og skrive deres egne replikker.