Handling

Den mægtige kejserinde, Talia, har hidkaldt Rigets største helte til en vigtig mission. Hendes bror, General Tan, er  blevet ond og vil dræbe hende for at overtage tronen. Han er nu på jagt efter Kejserens Sten – den mægtigste af de syv magiske sten og den eneste, der kan dræbe kejserinden – så heltene må finde den først.

Tre hold sendes ud. Den unge troldkvinde Feawynh rejser med elverprinsessen Theya og prins Arian, søn af den myrdede fyrste fra Kongsmark, til elverkongen Thaeran i Elverhøj. De to dværge fra Rubinheim, Barul og Mullna, rejser til de festlige og farlige trolde i Troldborg og endeligt rejser en af Rigets mægtige Guardians med sin væbner Feo ned i ørkenen, for at finde den vise nomade. Men de er ikke alene… De to onde Mørkets Søstre, Nocturnus og Morrir, er også på vej.

De tre hold finder efter en lang og farefuld færd Kejserens Sten på det mægtige bjerg Vinters Tinde, men her finder de også sandheden. Det erKejserinden, der er ond, og Tan, der er god. Nu slutter de sig til generalen og forbereder sig på at udkæmpe det sidste, episke slag mellem godt og ondt, ved foden af “Vinters Tinde”.

Det vidste du ikke om “Vinters Tinde”

  • Bjerget på årets plakat, er et billede fra en bog, der var for tyk til at blive scannet. Derfor måtte en unavngiven slyngel rive siden af bogen og scanne den. Billedet blev aldrig lagt tilbage, før bogen skulle afleveres på biblioteket.
  • Vinters Tinde var det hidtil største udstyrsstykke i rockmusicalen. Især lyssiden blev opkvalificeret og satte standarden for de efterfølgende år.
  • Det var den første rockmusical, der blev støttet af Fyns Amt.
  • Forestillingen var meget inspireret af ”Ringenes Herre”, der gik i biograferne i de år.
  • I den første udgave, handlede stykket om den onde kejserinde, der brændte landsbyer af på bjerget Vinters Tinde, for at få fat i de diamanter, bjerget var så rigt på. Da en af instruktører Jesper Nielsens venner hånede det motiv, blev handlingen ændret til den nuværende.
  • Dette var den første forestilling siden Titanic, der ikke blev spillet på Slotsmøllen. På grund af forestillingens størrelse, blev den i stedet spillet i gymnastiksalen på Borgeskovskolen.
  • Vinters Tinde var den eneste forestilling i nyere tid, hvor komponisten ikke også var musiklærer. Sangene blev skrevet af Thomas Banke Brennecke og instrueret af Carl August Jantzen.
  • Bamsemartin sad i sin lille kiste i den nedbrændte by, Kongsmark.
  • Idéen om, at Prins Arian skulle synge inden han dør – ligesom man gør i Opera – opstod på en køretur mellem Jette’s Diner i Svendborg og Torbens hjem i Skårup. Middagen, der blev hentet, var strudseburger.
  • Temaet for afslutningsfesten var Børnefødselsdag.

Rockerpriser

Årets Skuespiller: Thobias Hansen
Årets Skuespillerinde: Liv Nielsen
Årets Stuntmand: Mourad Amraoui

Anmeldelser og artikler

Amtspenge bag musical (Fyens Stiftstidende 10-11-2003)

Til kamp mod ondskaben (Fyens Stiftstidende 10-04-2004)

Fuld fart på fantasaien (Fyens Stiftstidende13-04-2004)

Billeder

Se forestillingen

Videoklip